tiistai 6. tammikuuta 2015

TYÖSSÄOPPIMISEN ESITTELY

Suoritin työssäoppimisjaksoni osa-aikaisessa työpaikassani Salon JC:ssä. Olin erittäin innoissani, että sain suorittaa tämän jakson jo tutuksi tulleessa ilmapiirissä ja työyhteisössä, jossa olin ehtinyt työskentelemään jo parisen kuukautta ennen työssäoppimisen alkamista. Jeans Company on ensimmäinen vaatekauppa, jossa olen työskennellyt, ja sen takia myös työkokemukseni kannalta antoisin, sillä se avaa varmasti monia ovia tuleviin työpaikkoihin vaatealalta. Katumuoti, sekä omalaatuinen tyyli ovat aina olleet skeittauksen ja musiikin rinnalla elämäni suurimpia intohimoja, joten toivon syvästi saavani jatkossakin työpaikkoja vaatealalta.



Vaikka JC onkin ensimmäinen vaatealan liike jossa olen työskennellyt, siellä töiden aloittaminen ei kuitenkaan tuottanut vaikeuksia. Asiakaspalvelu sekä myyntityö ovat molemmat minulle tuttua kauraa, sillä olen työskennellyt monessa eri myyntialan työpaikassa ennen JC:tä, kuten mm. Tigerissa, Lidlissä, sekä Saunalahdella. Viimeisimmässä opin kaiken tarvittavan esimerkiksi lisämyynnistä, mitä pääsin harjoittamaan runsain mitoin myös JC:ssä. Kaikki opettelu ja perehtyminen siis liittyi täysin vaatteisiin, tuotevalikoiman opetteluun, sekä kuinka auttaa asiakasta valitsemaan mieluisensa farkut, muut vaatteet ja asusteet. Ensiksi olin hieman kuutamolla siitä, minkälaista ja tyylistä farkkua minkäkinlaiselle asiakkaalle tulisi tarjota, ja farkkujakin tuntui olevan niin montaa eri merkkiä, mallia, kokoa ja pesua ettei niitä tulisi ikinä oppimaan. Onneksi tuotevalikoima tuli kuitenkin tutuksi alta aikayksikön, ja koin työssäoppimisen aikana erittäin mieluisia asiakaspalvelutilanteita, jossa pääsin jakamaan omaa tietämystäni.




Asiakaspalvelun ja myyntityön lisäksi pääsin tekemään erilaisia visualistin työtehtäviä, kuten huolehtimaan vaatteiden esillepanosta, rakentamaan ykköspöytää, pukemaan mallinukkeja, sekä vaihtamaan/kiinnittämään mainos-/kamppanjajulisteita sekä hintaviestintää näyteikkunaan. Tämän lisäksi sain vapaat kädet rakentaa ja kiinnittää joulukoristeet myymäläämme. Pomoni antoi mielellään minun hoitaa kaikki visualistin toimenkuvaan kuuluvat tehtävät, ja pystyin hyvin hyödyntämään koulussa oppimaani työelämässä. Oli myös erittäin hyödyllistä ja mielenkiintoista oppia, mitä visualistin työ on käytännössä ja mitä kaikkea siihen voi sisältyä. Myös Suomen JC:n uusi maavisualisti tuli tervehtimään meitä meidän myymäläämme, ja meidän keskustelutuokiomme oli erittäin antoisa. Viimeistään silloin päätin, että visualistin ammatti on minun juttuni, ja haluan oikeasti tehdä tätä työkseni.

Kolme helmeä:
1. Mahtava työilmapiiri. Parhaat työkaverit ja kaikki ovat ystäviä keskenään.
2. Sain vapain käsin hoitaa lähestulkoon kaikki visualistin työnkuvaan kuuluvat tehtävät myymälässä.
3. Oli hienoa saada osviittaa siitä, mitä kaikkea sisältyy vaatekauppatyöskentelyyn, sekä mitä vaatealan visualistin työtehtäviin käytännössä kuuluu. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti