keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Illustrator työnkulku



Kun tiedosto avataan, on määriteltävä paperin koko, sekä bleedin suuruus. Bleed tarkoittaa ylimenoa, ja tätä käytetään siksi, ettei kuvan/tiedoston reunoille jää ylimääräistä tyhjää tilaa.

Väriavaruudet ovat RGB ja CMYK. Kun tiedosto on menossa internetjulkaisuun, käytetään RGB-väriavaruutta. Nämä värit ovat kirkkaammat kuin CMYK-avaruudessa. CMYK:ta käytetään vuorostaan silloin, kun tiedosto menee painoon.

Tekstin vektorointi tarkoittaa, että teksistä tehdään painovalmis kuva. Tämä tehdään siksi, että kuvaa suurentaessa teksti ei pikselöidy. Type -> Create Outlines.

Kappaleiden muodostaminen tapahtuu peruselementtejä venyttämällä, muovaamalla ja uudelleenjärjestämällä. Esimerkiksi pisaran voit luoda valitsemalla Ellipse Toolin ja tekemällä ympyrän, ja venyttämällä ankkuripistettä niin että ympyrästä tulee pisaran muotoinen.

Jos haluat muokata tiedostoa jälkikäteen, se tulee tallentaa ai-muotoon. Kun tiedostoa ei tarvitse enää muokata, sen voi tallentaa jpeg-muotoon, tai png-muotoon. Png-muotoa käytetään yleisesti vain internet-julkaisuissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti