lauantai 24. lokakuuta 2015

Pidennetty työssäoppiminen: CARLINGS

Suoritin laajennetun työssäoppimisjaksoni Salon Carlingsissa. Carlings on pohjoismaissa toimiva nuorten aikuisten katumuotiin perustuva  farkku- ja vaateliike. Laajasta tuotevalikoimasta löytyy niin ketjun omia sekä uudempia merkkejä, kuten myös vanhempia ajattomia klassikko-brändejä, kuten Levi's, Lee, Vans, sekä Diesel. Jo valmiiksi toimivaa kattausta täydentää suosittu suomalainen Makia. Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi Carlings-myymälät ovat rantautuneet myös Itävaltaan ja Tanskaan.


Carlingsin vahvin alue ovat ehdottomasti farkut. Super-farkkumerkit kuten Levi's, Lee, Diesel, Nudie ja Emmett takaavat salolaisten farkkuintoilijeiden asiakkuuden Carlingsiin.
Myös Carlingsin oman tuotannon internal-merkit ovat erittäin suosittuja ja tykättyjä, kuten mm. Vailent, Saints and Mortals, sekä Homebound.
Kenkäpuolen tarjonnasta löytyy maailman vanhin skeittikenkävalmistaja, jokaisen skeittaajan ja useamman tavallisen tallaajan suosima vuonna 1966 perustettu Vans Off The Wall.


Tulevalle visualistille Carlings oli osuva työssäoppimispaikka. Oli erittäin hienoa ja inspiroivaa saada expota tuotteet omannäköisesti, sekä käyttäen erilaisia kekseliäitä tapoja. Carlingsin esillepanotavat ovat aina poikenneet muiden kauppojen esillepanotavoista. Carlingsilta löytyy yllättäviäkin ratkaisuita, mitkä herättävät mielenkiintoa myös tuotetta kohtaan.



Lisämyynti Carlingsissa onnistuu yleensä luonnostaan ja sulavasti, joskin pitää käyttää omaa silmää ja kekseliäisyyttään. Iso osa Carlingsin asiakkaista ovat määrätietoisia, tietävät mitä ovat hakemassa. Tällaiset asiakkaat, kuten esimerkiksi farkkuasiakkaat ovat aina innolla kuulemassa uusista vöistä jotka menisivät yksi yhteen uusien farkkujen kanssa, ja jos uudet farkut sattuvat vielä olemaan siistimpää tilaisuutta varten, niin saadaan siihen helposti mallattua uusi siisti kauluspaitakin päälle. Myös uudemmatkin asiakkaat ottavat lisämyynnin yleensä hyvällä vastaan, ja ovat kiinnostuneina valmiita kokeilemaan kaikkea uutta. Tämä johtuu muunmuassa siitä, ettei Carlingsia aikaisemmin Salossa ole ikinä ollutkaan.


Trendeissä Carlings pysyy hyvin ajan hermolla. Syksyn 
saapuessa Carlingsille lanseerattiin uusia, hieman minimalistisempia ja klassisilla suorilla leikkauksillaan vaikuttavia merkkejä, kuten naisille Stay ja miehille Truth.


Tuoteryhmiä on useita, sillä Carlingsilta saat koko vaatekaapin uusittua. Sieltä löytyy kaikkea alusvaatteista ja sukista farkkujen sekä t-paitojen ja huppareiden kautta takkeihin, käsineisiin ja kaulahuiveihin:



 


Carlingsilla niin harjoittelijat kuin myymäläpäällikötkin osallistuvat asiakaspalveluun, myyntiin, expoamiseen, sekä myymälän kunnosta ja siisteydestä huolehtimiseen. Vaatekaupassa työskentelevällä on erittäin laaja työnkuva, mikä rakentuu asiakaspalvelun ja myynnin ympärille, sillä nämä ovat tärkeimmät työtehtävät firman kannalta.
Hyvän asiakaspalvelijan tekee hyvä ihmistuntemus, pelisilmä, laadukkaat & mielenkiintoiset tuotteet sekä uskominen niihin, sekä peräänantamattomuus. Asiakkaan täytyy tuntea olonsa heti myymälään kävellessään hyvin vastaanotetuksi ja huomatuksi. Tässä ei saa kuitenkaan olla liian hyökkäävä ja rynniä juosten asiakasta kohden tyrkyttäen läjää vaatteita sylissä. Vastaanottaa asiakkaan rauhallisesti, sekä varmasti, ja kuuntelee mitä tämä on etsimässä. Sen jälkeen vie asiakkaan tämän kuvaelman mukaisten tuotteiden luokse ja esittelee erilaisia vaihtoehtoja. Asiakaspalvelijan tulee tässä tilanteessa olla asiakkaan mukana koko ajan, ja olla valmiina hakemaan esimerkiksi eri kokoa asiakkaalle. Hyvä asiakaspalvelija on kohtelias myös rahastustilanteessa, toivottaa hyvät päivänjatkot ja pitää huolen että asiakas poistuu tyytyväisenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti