torstai 30. lokakuuta 2014

Kuvausjärjestelyt

Agent Bauer-sivuston omasta mielestäni mielenkiintoisin kuvausjärjestelijä oli Hans Blomquist. Hänen värimaailmansa on pääpiirteittäin erittäin pelkistetty ja neutraali, jopa hieman kylmähkö. Erittäin paljon valkoista, harmaata, mustaa, sekä sinistä. Jokaisessa kuvassa on kuitenkin avarrettu värimaailmaa käyttäen perusvärien (kylmien värien) rinnalla kirkkaita, pirteitä, sekä lämpöisempiä värejä, kuten punaista, keltaista ja vihreää. Kuvat ovat näyttäviä, sekä jotkut niistä hyödyntävät ns. inhoromantiikkaa, jossa sotkuiseen, rikkinäiseen ja kärsineen näköiseen ympäristöön on luotu hienoja sommitelmia siisteistä ja järjestelmällisistä objekteista.


Jenni Juurisen lähestymistapa kuvausjärjestelyihin on abstrakti. Toinen toistaan värikkäämmät esineet, niin isot kuin suuretkin, ovat sommiteltu "kaaosmaisesti" kyljelleen, sekaisin, sivuttain, päällekkäin etc. Epärealistisuus on ilmeisesti yksi Juurisen tavaramerkeistä. Tätä tyyliä ei ole kuitenkaan käytetty liikaa, ja myös suoria linjoja löytyy runsaasti. Kuvat ovat mielenkiintoa herättäviä sekä leikkisiä.



Susanna Vento taas puolestaan osaa luoda hienon taustan kuvilleen käyttämällä taka-alalla suurimmaksi osaksi mustaa ja valkoista. Tämä saa etualalla olevat elementit korostumaan hienosti, mutta samalla tasapainottaa kuvan silmää miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Vennon kuvat ovat monipuolisia, eikä ko. henkilöllä näytä olevan minkäänlaista "perustyyliä", vaan kuvia on realistisesta päästä aivan ufomaisiin vedoksiin. Tämä ei ole huono juttu, sillä liian monet kuvausjärjestelijät kangistuvat kaavoihinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti