maanantai 16. marraskuuta 2015

OPS 3


Ripustusratkaisut

Ripustustavat ovat myymäläkohtaisia, ja jokaisella myymälällä on omat standardi-ripustusmallit. Tämän lisäksi esim kampanja-alueisiin tai focuspoint-seinäripustuksiin yleensä keksitään omaperäisempiä ja monipuolisempia, eläväisempiä esillapanoratkaisuja.
Yleensä paidat ripustetaan henkareilla normaalisti, seinille koukkuihin/piikkeihin tai lattiarekkeihin. Farkut/housut ripustetaan useimmiten klipseillä, niin että ne on viikattu keskeltä puoliksi pitkittäissuunnassa niin että oikeanpuoleinen takatasku on näkyvillä. Pipot, hanskat ja huivit tulevat yleensä valmiiksi koukutettuina (pienet muoviset koukut klistereiden yhteydessä), joista ne on helppo ripustaa näkyviin kapeampiin piikkeihin esimerkiksi kassan taakse seinälle.
Joissain myymälöissä on varsinaiset visu-säännöt, ja tarkat kaavat miten mitkäkin tuotteet tulee esillepanna ja mihin. Joissain myymälöissä taas jokaisella työntekijällä on vapaat kädet esillepanoihin, ja jokainen toimii omalta osaltaan myymälän visualisteina. Tällaisissa liikkeissä näkyy toinen toisteen hienompia ja kekseliäämpiä ripustustapoja. Viime työssäoppimispaikassani esimerkiksi jotkut paidat viikattiin ja ripustettiin klipseillä valmiiksi viikattuna seinille.





Kampanja

Kampanjat ovat tärkeä osa myymälän markkinointiviestintää. Kampanjoilla voidaan tiedottaa asiakaskunnalle esimerkiksi uusista brändeistä, tuotteista tai esimerkiki sesongista ja siihen kuuluvista sesonkituotteista.
Kampanjoiden viestintä tapahtuu niin myymälän sisällä ja näyteikkunoissa, kuin sen ulkopuolellakin sosiaalisessa mediassa (myymälän facebook- ja instagram-sivuilla), sekä muissa ulkoisissa viestimissä (tv ja lehdet). Esimerkiksi uuden brändin lanseerauksessa kampanjointi on erittäin tärkeää. Kun brändi ja tuotteet ovat uusia, eivätkä asiakkaat vielä käytännössä tiedä kyseisistä tuotteista mitään, on tärkeää että ne esitellään asiakkaille monipuolisesti ja tarkasti. Hyvä kampanjointi tehostaa myyntiä ja tuo uusia asiakkaita sisälle myymälään, sekä laajentaa tällä tavoin myös liikkeen vakioasiakaskuntaa.
Useimmiten kampanjoissa tapahtuu myös niin sanottua myynnintehostusta, eli luodaan joitain alennuksia ja pakettitarjouksia liittyen kampanjaan. Tällaisia voivat olla esimerkiksi paita + housut samalla kertaa ostettuna alentaa kokonaishintaa.


Hälyhuput

Hälyhupuilla tarkoitetaan hälyporttien päälle ripustettavia mainontakylttejä. Hälyhupuilla on käytännössä kaksi tarkoitusta: koristella hälyportit tehden koko myymälän etuosasta houkuttelevamman, sekä viestittää asiakasta esimerkiksi uudesta kampanjasta, tuotevalikoimasta, tai alennusmyynneistä.
Hälyhuppujen viestintä vaihtelee myymälöittäin radikaalistikkin. Riippuen kohderyhmästä sekä myymälän imagosta, hälyportteihin pyritään luomaan senkaltaiset mainosviestinnät, että kyseinen asiakaskunta ei voi ohittaa portteja menemättä sisään.
Hälyhuppumainontaa on käytännössä kahdenlaista: uutuus/myynnintehostusmainontaa ja tuotevalikoimamainontaa. Viihde- ja elektroniikkakaupoissa yleensä hälyhuput ovat kirjailtu kauttaaltaan kuvia uusimmasta miljardibudjetin toimintaelokuvasta, eli keskitytään yhteen tai useampaan uutuus-tuotteeseen. Vaatekaupoissa taas hälyhuppumainonta keskittyy yleensä tuotevalikoiman esittelyyn, tai alennus-/kampanjamyyntien mainontaan.




perjantai 6. marraskuuta 2015

OPS 2




Tervehtiminen

Asiakkaan tulee tuntea olonsa huomatuksi ja tervetulleeksi heti sisäänastuessaan myymälään. Tämän takia asiakasta kuuluu tervehtiä jo ovella. Rento, vilpitön tervehdys silmiinkatsoen, jonka avulla aletaan luomaan luottamusta myyjän ja asiakkaan välille. Liian innokkaasti ei kuitenkaan saa sännätä vastaan tervehtimään asiakasta ja alkaa suu vaahdossa kertomaan uusista tarjouksista. Asiakas saattaa pelästyä ja tuntea olonsa uhatuksi ja tämän takia lähteä pois myymälästä. Myöskään ei saa olla liian rento ja väliinpitämättömän oloinen, vaan täytyy pitää asiallinen linja, jotta asiakas voi luottaa asiakaspalvelijan ammattitaitoon.
Tervehtimisellä on myös suora vaikutus muuhunkin kun asiakastyytyväisyyteen. Iso osa negatiivisesta asiakaspalautteesta mitä jotkut vaateliikkeet saavat, johtuu juuri siitä kun asiakasta ei ole tervehditty ja huomioitu hänen kaipaamallaan tavalla. Täten voidaan siis minimoida negatiivinen asiakaspalaute. Tervehtiminen ja asiakkaan jatkuva huomioiminen minimoi myös myymälävarkauden riskin.



Katsekontakti

Katsekontakti on toinen apukeino jolla luodaan luottamussuhde asiakaspalvelijan ja asiakkaan välille. Samoin kuten tervehtiminen, kuuluu se hyviin tapoihin, mutta on myös tehokas apuväline myyntityössä. Katsekontaktilla luodaan luottamus ja yhteys myyjän ja kuluttajan välille, jotta palvelutilanne sujuisi rennosti. Katsekontaktin välttely tekee tilanteesta kiusallisen ja epävarman oloisen.
Myös katsekontakti on tehokas ase myymälävarkautta vastaan. Jos potentiaalinen myymälävaras kokee, että hänen jokaista liikettä tarkaillaan ja hänelle annetaan paljon henkilökohtaista huomioita, hän todennäköisesti jättää aikeensa sikseen.



















Hymy

Hymy on tärkeä osa asiakaspalvelutilannetta. Jokainen tajuaa, että hymyileväistä ja ulospäin hyväntuulista asiakaspalvelijaa on paljon helpompi lähestyä, ja ottaa tältä neuvoja ja apua vastaan, kuin kassantakana naama väärinpäin seisovalta mörökölliltä. Hymy on haukotuksen ohella myös erittäin tarttuvaa, joten hyväntuulisuus saattaa tarttua asiakaspalvelijasta jopa kiukkuisempaankin asiakkaaseen.
Työpaikalla, varsinkaan asiakaspalvelualalla ei voi antaa omien tunteidensa paistaa läpi. Oli yksityiselämässä millainen tilanne tahansa, töihin tullessa negatiiviset ajatukset ja mielialat on jätettävä ovelle. Myös huonotuulisuus on tarttuvaa, ja tartuntavaarassa ovat asiakkaiden lisäksi myös työkaverit. Huonotuulisuus (ja varsinkin sen näyttäminen työpaikalla/-aikana) on epäammattimaista, sekä vaikuttaa suoranaisesti asiakastyytyväisyyteen, joka taas puolestaan on suorassa vaikutuksessa myyntiin ja tuottoon. Sen takia pusketaan hymyissä suin vaikka harmaan kiven läpi. Ja pelkällä hymyllä ja säkenöivällä positiivisuudella saadaan kiukkuisimman ja vaikeimmankin asiakkaan mieli muuttumaan.


















Palvelualttius & asiakaspalvelu

Tärkein osa myymälätyöskentelyä on asiakaspalvelu. Hyvällä asiakaspalvelulla takaat asiakkaan tulemisen myymälään vielä uudestaankin. Puolestaan taas huono asiakaspalvelu pitää huolen ettei asiakas välttämättä enää ikinä astu jalallaankaan kyseisen ketjun liikkeeseen. Tämän takia asiakaspalvelijan pitää muistaa, että ensivaikutelman luomiseen saa vain yhden mahdollisuuden, that's it.
Hyvä ja oikeaoppinen asiakaspalvelu tapahtuu näin:-asiakas tervehditään heti tämän astuttua liikkeeseen, näin hän tuntee olonsa huomatuksi-otetaan selvää ystävällisesti kysymällä oliko tällä tietty tuote hakusessa vai onko vain katselemassa
-autetaan, ohjataan asiakasta oikeiden tuotteiden luokse
-esitellään erilaisia erilaisia vaihtoehtoja
-viedään vaihtoehtotuotteet asiakkaan luokse sovituskopille ettei asiakkaan tarvitse juosta edestakaisin.
-pysytään asiakkaan luona koko ostotapahtuman ajan
-muistetaan hyväntuulisuus ja ystävällisyys vielä rahastusvaiheessakin
-toivotetaan hauskaa päivänjatkoa ja toivotetaan tervetulleeksi uudestaan
Hyvä asiakaspalvelu on myymälän tärkein myynninedistäjä.


Työpukeutuminen

Työpukeutumisen tulee olla siisti ja asiallinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi pukeutua väkisin vaatetukseen, jossa tunnet olosi epämukavaksi, vaan valitset vaatekaapistasi siistin ja asiallisen vaatekerran, joka on sinua, mutta sopii myös liikkeen ja ketjun imagoon.
Myös vaatekauppatyöntekijältä odotetaan omaan alaansa sopivaa pukeutumista. Käytännössä se tarkoittaa niin toimivaa asukokonaisuutta, että ihmisestä huomaa hänen olevan vaatteiden ja muodin kanssa tekemisissä päivittäin. Vaatekauppatyöntekijänä on myös helpompi pukeutua näyttävästi ja rohkeasti. Voit omalla pukeutumisellasi jopa innoittaa asiakasta kokeilemaan rohkeampaa vaatekertaa myymäläsi tuotteista. Liian räikeää työpukeutumista on kuitenkin vältettävä, sillä tuotteet jäävät taka-alalle jos liikkeen suurin huomiopointti on shokkiväreissä ja lateksissa heiluva myyjä.

perjantai 30. lokakuuta 2015

OPS-tehtävät






Näyteikkunat






Näyteikkuna
Näyteikkuna on yksi myymälän tärkeimmistä mainoispaikoista sekä viestinvälittäjistä. Näyteikkunan tulee olla selkeä, helposti luettavissa, sekä tuoda keskeiset tuotteet tai kamppanjat esiin. Näyteikkunan rooli on tärkeä, sillä muutamassa sekunnissa näyteikkunan pitää viestittää ohikulkijalle a) myymälän keskeinen sisältö
b) uuden tuotteen/brändin saapuminen
c) kamppanjatuotteet, tai/ja
d) sesonkikauden hitit
Omalaatuinen ja erottuva näyteikkunaesillepano takaa erottumisen kilpailevista ketjuista, sekä helpottaa uusien asiakkaiden tuomista liikkeeseen. Näyteikkunaesillepano saa olla näyttävä ja massiivinenkin, kunhan se tuo esiin keskeiset asiat. Yleensä näyteikkunaesillepanoissa arvostetaan myös minimalismia, jotta tehomyynnissä olevat tuotteet tulevat selvästi esille, eivätkä huku sekasotkun keskelle.
                        



Teippaukset





Teippaukset.
Teippaukset viestittävät näyteikkunassa yleensä joko konkreettisempia tietoja, kuten:
-toimivat lisätietoina näyteikkunaesillepanoille
-hintaviestintä
-kampanjan pääpointit
-pakettitarjouksen osat
Teippaukset voivat myös näiden päätehtäviensä lisäksi olla graafisia ja koristeltuja. Teippaukset tuovat ikkunaesillepanoon syvyyttä ja laajentaa ikkunan informaatioviestiä. Ensimmäisessä kuvassa ikkunateippaus peittää nerokkaati lähes koko näyteikkunan, mutta pienestä "puremasta" pilkistää mallinuket ja myymälän sisätilat. Tämä luo mysteerisyyttä, mielenkiintoa sekä uteliaisuutta liikettä kohtaan. Toisessa kuvassa on taas erittäin minimalistinen ja pelkistetty ikkunateippaus, jossa on selkeästi infottu koko liikkeen kattavasta alennusmyynnistä.


Uutuudet




Uutuudet.
Uudet tuotteet sekä uudet lanseeratut brändit esillepannaan myymälän etuosaan. Useimmiten uutuustuotteita löytyy näyteikkunasta mallinukkejen päältä, etuosan seinäesillepanoista, sekä focuspoint-pöytäesillepanoista.
Uusien tuotteiden tullessa on tärkeää viestittää asiakkaalle, että nämä tuotteet ovat uunituoreita. Yleensä uutuustuotteet tuovat liikkeelle uutta asiakaskuntaa, varsinkin jos uudet brändit poikkeavat hieman jo hyvin myyvistä merkeistä. Mitä monipuolisempi tarjonta myymälällä on, sen monimuotoisempaa on myös sen asiakaskunta.
Uutuudet tulee myös erottaa selvästi muusta myymälästä. Uutuudet tulevat näyteikkunan mallinukeille, etuosan seinäesillepanoihin sekä focuspoint-pöytäesillepanoihin, jotta asiakkaat näkevät uudet tuotteet heti ensimmäisenä myymälään astuessaa, ja erottavat uudet tuotteet helposti muusta myymälästä. Uutuuksien hintaviestintä on myös yleensä hieman selkeämpi ja näkyvämpi.




Case:Uutuus (Stayn lanseeraus)
Carlings Next Levelin lähestyessä lanseerasimme uuden minimalistisen ja siistityn brändin naisille: Stay. Panostimme Stayn esillepanoon jopa vielä enemmän kun normaalisti, ja Staylle pyhitettiin sekä focuspoint että naistenseinän a-alue. Hyödynsimme Stayn minimalistia tyyliä myös esillepanoissa: ilmavaa ja siistiä ripustamista jota koristavat brändin omat esittelymainokset.
Pelkkään myymälämarkkinointiin lanseeraus ei kuitenkaan perustunut. Stayn lanseeraus näkyi myös some-mainonnassamme, niin facebookissa kuin instagramissakin. Monet uudet asiakkaat tulivatkin ihastelemaan Stayn kuteita instagram-bongailujen saattelemana.




Hintaviestintä







Hintaviestintä.
Hintaviestintä on erittäin tärkeä osa markkinointia. Hintaviestintä auttaa asiakasta päättelemään itse, minkä tasoisia, laatuisia ja hintaisia tuotteita hänen on mahdollista ostaa itselleen myymälästä. Myös jo pelkkä hinta antaa osviittaa tuotteen laadusta, valmistustavoista ja kestävyydestä. Ihmiset menevätkin siksi usein halpaan, ja menevät asioimaan mielummin halvempiin liikkeisiin, ja ostavat huonompilaatuisen tuotteen, jolle pitää ostaa korvaava jo hyvässä lykyssä kuukauden päästä, kun taas kalliimmasta liikkeestä kestävä (esim. farkkubrändin farkut) tuote olisi kestänyt useamman vuoden. Sanonta kuuluukin: "köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa".
Hintaviestintä pitää luoda selkeästi ja fiksusti. Hintojen pitää olla helposti löydettävissä ja luettavissa tuotteesta. Myös hintaviestinnän ympäri liikettä pitää olla selkeä ja siisti, kuitenkin tavalla jolla se ei ole ensimmäinen ja ainoa asia joka asiakkaalle tuotteesta jää päähän. Tämän lisäksi mainittakoon, että alennetut tuotteet sekä tarjoustuotteet tulee esitellä selkeästi, kuten ylemmässä kuvassa näkyy.
Alennustuotteille, sekä paketti-/kylkiäistarjouksille tarkoitetusta hintaviestinnästä on mainintaa myös kuluttajalainsäädännössä:
"Kulutushyödykkeen hintaa ei saa ilmoittaa alennetuksi enempää kuin se tosiasiallisesti alittaa elinkeinonharjoittajan aikaisemmin perimän hinnan."
(Tämä siis tarkoittaa sitä, että tuotteen alennusprosenttia ei saa virheellisesti suurennella tehostaakseen myyntiä.)

"Jos markkinoinnissa tarjotaan kulutushyödykkeitä yhteisellä hinnalla tai niin, että ostamalla hyödykkeen saa alennetulla hinnalla toisen hyödykkeen tai muun erityisen edun, markkinoinnissa on selkeästi ilmoitettava:
1) tarjouksen sisältö ja arvo sekä yhteisellä hinnalla tarjotuista hyödykkeistä lisäksi niiden erilliset hinnat, jollei hyödykkeen hinta erikseen hankittuna ole pienempi kuin kymmenen euroa;
2) tarjouksen hyväksi käyttämistä koskevat ehdot, erityisesti tarjouksen kesto sekä määrälliset ja muut rajoitukset."

Mallinuket





Mallinuket.
Mallinukke-esillepanoilla pyritään viestittämään asiakkaalle, miltä vaatekappale oikeasti näyttää päällä. Tämän lisäksi asiakkaalle selviää myös minkä väristen, näköisten ja mallisten vaatekappaleiden kanssa se sopisi yhteen. Kokonaisen vartalomallinuken päälle voi rakentaa kokonaisen vaatekerran, tehdä siitä toimivan näköisen ja houkutella asiakkaat kokeilemaan useampaa, toisiinsa sopivaa vaatekappaletta. Outfit of the Day-kuvat somessa ovat rohkaisseet ihmisiä rakentamaan itselleen koko vaatekerran samasta liikkeestä, ja joskus jopa samalta valmistajalta.
Standardien kokokeho-nukkejen lisäksi monesta myymälästä löytyy torsoja, pään kanssa ja ilman. Näillä suunnataan asiakkaan huomio yhteen tiettyyn (yleensä uuteen) tuotteeseen. Tälla tavoin vaatekappale tulee esiin omana kokonaisuutenaan, ja se on tarkemmin tutkiskeltavissa.
Nykyään myymälöistä, kuten urheiluvaateliikkeistä, löytyy niin sanottuja "liikkuvia nukkeja", jotka ovat tietyssä asennossa, ikään kuin jähmettyneenä oikeaan liikerataan (kolmas kuva: juoksevat mallinuket). Tämä visuaalisen markinnoin osa-alue herättää kiinnostusta varsinkin urheilijoissa, kuten myös tavallisissa asiakkaissa. Kaikki normista poikkeava kun herättää mielenkiintoa.
Mallinuket ja niiden rakennustavat vaihtelevat myymälöittäin, mutta pääperiaate on sama. Raajat ovat irrotettavissa, mikä mahdollistaa myös tyköistuvienkin vaatteiden pukemisen mallinukelle, kuin myös kerrospukeutumisen. Ohessa linkki standardin mallinuken pukemiseen:

https://www.youtube.com/watch?v=prs4-ZxLFnI



Focuspoint





Focuspoint.
Focuspointilla tarkoitetaan myymäläesillepanoa (yleensä pöytäesillepano, myös seinä sekä nurkkaus-esillepanoja), jossa keskitytään yhteen-muutamaan uuteen tuotteeseen, uuteen brändiin tai sesonkituotteisiin. Focuspoint kantaa montaa eri nimeä, kuten muotipiste, a-alue, ykköspöytä, etc.
Suurimmaksi osaksi focuspointtia käytetään uusien tuotteiden esittelyyn. Juuri lanseeratut brändit expotaan aina ensiksi focuspointtiin. Ajan myötä kun tuotteet eivät enää ole uunituoreita ja ne siirretään muualle myymälään, siirretään focuspointtiin uudet uutuudet, tai ns. tehotuotteet. Jos myymälässä ei tosiaan olee mitään juuritullutta tai uutta, voidaan focuspoint rakentaa vanhemmista, hyvin myydyistä tuotteista, tai suosituista brändeistä.
Focuspoint toimii myös loistavana tehomyyntipaikkana. Kun jotain tuotetta/tuotteita päätetään alkaa tehomyymään, myyvät ne parhaiten focuspointissa. Tottakai osasyynä pitää olla myös herkullinen esillepano. Tämän takia focuspoint-esillepanossa vaaditaan ja panostetaan paljon enemmän ja yksityiskohtaisemmin kun tavallisiin myymäläesillepanoihin. Focuspoint-esillepanot voivat olla jopa koristeltuja, lähes kuvausjärjestellyn näköisiä.
Myös sesonkituotteille (yleensä) kaupan etuosassa, keskellä myymälää seisova focuspoint on loistava paikka myymälässä. Esimerkiksi joulun tullen voidaan siihen laittaa hyviä lahjaideoita, monipuolista väritykseltään ja printeiltään jouluun sopivaa pukeutumista, sekä selkeä hintaviestintä.




Esillepanon rakentaminen




Esillepanon rakentaminen.
Esillepanon rakentamisesta tulee ihmisille mieleen aina: "No, ei luulisi hirveän vaikeaa olevan! Laittaa vaan tuotteet esille mihin ne mahtuvat ja that's it!" Voi kuinka kaukana todellisuudesta he ovatkaan... Esillepanon rakentamisessa tulee ottaa huomioon monta seikkaa.
Esillepanon täytyy olla houkutteleva, herättää mielenkiintoa ja ihastusta tuotteita kohtaan, ja vetää asiakkaat puoleensa. Oli se sitten minimalistinen ja ilmava esillepano neutraaleilla väreillä, tai kaikenkirjava ja täysnäinen, tulee esillepanon olla samaan aikaan huomiotaherättävä, sekä toimiva. Värikoodit täytyy pitää mielessä kokoajan, ja jo yksi vääränsävyinen tuote muuten tasapainoisessa esillepanossa pilaa kokonaisuuden.
Värimaailman lisäksi myös vaatekappaleiden pitää luontevasti toimia vierekkäin ja allekkain, ja sopia yhteen. Esim t-paidat, flanellipaidat sekä hatut toimivat samalla seinällä, kun taas esim hatut, kaulahuivit ja housut samalla seinällä saattavat näyttää tökeröiltä.


Lähteet: Visualistin Työkalupakki, Pinterest,www.finlex.fi/fi/laki/, sekä oma pää.

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Myymälätilaskannaus & esittelyä

Carlings on norjalainen myymäläketju, jonka päävientituote on farkut. Carlings liikkeitä on kaikissa pohjoismaissa ja siitä onkin muodostunut muotipiireissä pohjoismaisen vaihtoehtomuodin synonyymi. Tämä nimenomainen vaihtoehtoleima näkyy liikkeiden visuaalisessa ilmeessä: kun H&M valaisee liikkeensä loistevaloputkilla ja valkoisilla seinillä, on Carlingsin liikkeissä usein selkeä, tumma värimaisema ja spottivalot jotka kiinnittävät katseen seinille ripustettuihin pohjoismaisten tuotemerkkien paitoihin, ja takaseinän farkkuvalikoimaan. Liikkeen sisustus (sovituskoppien villin lännen ovia lukematta) eroaa muista selkeällä, mustavalkoisella minimalismilla. Kalusteet ovat suoralinjaisia, mustia tai puisia pöytiä ja liikkeen ”sisustus” onkin luotu enemmän seinälle asetelluilla vaatteilla, kuin kalusteilla tai mainoksilla. Liikkeen ikkunoissa ei roikoteta suuria mainosliinoja, vaan mainostuksena toimivat liikkeen vaatteita kantavat mallinuket. Sisäänkäynnin yläpuolella on selkeästi mustaa taustaa vasten valkoisella liikkeen nimi. Ei mitään hienoa, ei mitään yliampuvaa.











Carlings-ketjun suosio ei kuitenkaan selity pelkällä minimalistisuudella, vaan selkeällä ajatuksella siitä, mitä se haluaa olla: itsevarmasti erilainen vaateliike nuorille. Carlingsin liikkeissä ei kuulla hissimusiikkia tai spotifyn viikon top 20-kuunnelluimpia. Liikkeissä soi Rock, Punk, Rap, Hip hop - vaihtoehtomusiikkia joka iskee kuluttajakohderyhmään, eli nuoriin. Salon liikkeen kassatiskille on jopa teipattu mainos Turun Mosh-festareista.

Työntekijöiden asemaa liikkeen yleiskuvassa on tuskin kohtuutonta kutsua tärkeäksi. Carlings on työnantaja, jolle lävistykset, tatuoinnit, ja omalaatuinen tyyli eivät ole ongelma. Liikkeessä ei ole pukukoodia, ei yhtenäisiä t-paitoja joissa on Carlingsin logo. Myymälöiden mainosmallitkaan eivät ole ihan sitä H&M:n siloiteltua posh-joukkoa, vaan koko ketjun imago pohjautuu erilaisuuteen, aitouteen, yksinkertaiseen särmikkyyteen.



Carlingsista onkin tullut muotibloggaajien ja tyylitietoisten nuorten mielissä muodostunut vaihtoehto- ja alakulttuurin vaatettaja. Tapahtuipa tämä tahallisesti tai sattumalta, on Carlings ottanut tästä kaiken hyödyn irti mainonnassaan. Se pysyy ajan tasalla nuoren väestön kanssa pitämällä yllä vahvaa some-mainontaa. SoMe-mainonta puhuttelee kuluttajaa  tutulla rennon yksinkertaisella tyylillä ja vuorovaikutteisella käytöksellä: Esimerkiksi Carlingsin Instagram-tili seurailee kuluttajien postaamia kuvia, tykkäilee, kommentoi ja jakaa niitä.

Mainonta on rehellistä, eikä ota itseään liian vakavasti.

Rehellisyyden ja aidosti erilaisuuden lisäksi Carlingsin kulmakiviin kuuluu tuotteiden korkea laatu. Tällä hetkellä uusimpia lanseerauksia onkin naisten ”Stay” ja miesten ”The Truth” mallistot joiden mainos-slogan kuuluu Carlingsille ominaiseen mutkattomaan tyyliin: ”Unpretentious high quality clothing. Scandinavian simplicity. Mix the opposites. Look fully sharp, yet relaxed.” Vielä yksi valttikortti Carlingsin hihassa on, että suurin osa Carlingsissa myytävistä merkeistä on pohjoismaisia brandeja, joilla on laadun lisäksi korkeampi todennäköisyys eettisestä valmistusprosessista.




AIDA : A= Attention = Herätä huomio = Yksinkertaisesti erilainen ulkoasu tummanpuhuvana suurten ja valaistujen liikkeiden vieressä.
 I= Interest = Herätä mielenkiinto = Ei isoja mainostauluja jotka kantavat kymmenien metrien päähän, asiakkaan täytyy tulla ikkunan luo nähdäkseen, mitä siinä on
D= Desire = Herätä ostohalu = Mallinuket tyylikkäissä asukokonaisuuksissa.
A= Action = Kehota toimimaan = Luo itsellesi mieluisa ja toimiva asukokonaisuus Carlingsin tuotteilla.


Nuorten ja alakulttuurin vaatettaja Carlings ei vain myy vaihtoehtokatukuvaa, vaan myös on sitä.

Viikkopostaus16 7.10


Myös naisten uudet tuotteet löytyvät expottuna sisäänkäynnin välittömästä läheisyydestä. Stay on saanut täydennystä, ja loistaa minimalistisessa  esillepanossaan. Pelkistetyt, simppelit ja klassiset tuotteet sopivat hyvin yksiyhteen Carlingsin hieman päivitetyn ulkoasun kanssa. Asiakaskaartin laajentaminen ei ole ikinä huono ratkaisu, ja tämänkaltaiset tuotteet tuovat ennen räväkkänä rokkarikauppana tunnetuun Carlingsiin uutta asiakaskuntaa. Monipuolisuus, avoimuus ja "jokaiselle jotain"-mentaliteetti ovatkin olleet Carlingsilla hanskassa aina.